FOTOALBUM

ONZE SPONSOREN

SOCIAL MEDIA

Regiofinale Oost-Nederland, 19-11-2014 in Enschede

Dit jaar waren er in Oost-Nederland weer 2 finales. In Enschede op 19 november en 26 novenber in Deventer. In Enschede is de inschrijving gesloten bij 26 teams. We hadden dus een grote finale. Jammergenoeg hoorden wee op de dag zelf dat er in het totaal 8 teams niet zouden komen en het toernooi dus met 18 teams zal worden afgewerkt. De sfeer was fantastisch en de organisatie had gezorgd voor een mooie aankleding in de stijl van het thema, Animal Allies.

De Fakkel was weer terug van weggeweest, maar Twickel, welke vorig jaar nog 3e werd, had beide teams teruggetrokken. De Weier was er voor het eerst. Dit team hebben van tips voorzien, zodat ze niet het wiel hoefde uit te vinden. Dit team won aan het einde van de dag een Judge Award, vanwege hun enthousiastme, mooie spandoek, yell en doorzettingsvermogen. Dat is toch een leuke opsteker, wanneer je voor het eerst meedoet en motiveert hopelijk voor nog vele deelnames in de toekomst.

De dag begon voor onze beide teams met de presentaties. De Rats 2 the RSQ kon nog even de kunst afkijken bij de Dogs 2 the RSQ tijdens de technische presentatie, waar de robot niet van plan was mee te werken. De presentaties werden naar volle tevredenheid afgewerkt. De eerste robotwedstrijd zou een onderlingen wedstrijd worden. Voor de Dogs 2 the RSQ zou dit een topscore kunnen worden, aangezien de Rats 2 the RSQ ook de samerwerkingsopdracht doet. Niet alleen wij waren daar blij mee, maar ook de omroepers, scheidsrechters en supporters keken hun ogen uit.Animal_Allies_2016/samenwerking.jpg
Animal_Allies_2016/tegenstanders.jpgDe start was hoopgevend bij de Dogs gingen de eerste 3 ritten goed. Haai op zijn plaats; Blindegeleidehond gedaan;Mest, bij en varken binnen; Voer opgehaald. Toen bleek dat de tijd niet gestart was....balen. Maar goed, alles opnieuw klaarzetten en opnieuw starten. Jammergenoeg veriep de rit nu niet zo vlekkeloos en bleef de robot vastzitten in de lift en miste de robot de hendels voor het voer. Dankzij de samenwerkingsopdracht bleven er nog 89 punten over voor de Dogs, de Rats haalde deze rit 104 punten. Aan het einde van de dag bleek dat dit de hoogste score te zijn.

 In de tijd dat de jury aan het overleggen was, werden we getrakteerd op een hele bijzondere goochelact van Niels Harder. Vooral de studenten van Saxion lagen dubbel van het lachen.

Daarna was eindelij kde prijsuitreiking. Doordat er 8 teams minder waren, waren ook de prijzen daarop aangepast. Er waren nu Judge Awards, voor iedere presentatie was een prijs, er was een robot prestatieprijs en 2 Champions Awards. Alle kinderen zaten vol spanning te wachten op de uitreiking, die werd gedaan door Wim Boomkamp, voorzitter van het College van Bestuur van het Saxion. Aan het einde waren er nog 3 prijzen te verdelen. De Robot Prestatieprijs ging naar de Rats 2 the RSQ, de 2e plaats Champions Award ging naar Dogs 2 the RSQ en de 1e plaats Champios Award ging naar......Rats 2 the RSQ. Beide teams waren dolblij en apetrots op hun prestaties en mogen beide naar de Beneluxfinale in Zwolle op 4 februari. Ondanks de juryrapporten moet er voor die tijd nog een hoop worden aangepast.

Animal_Allies_2016/team_regio_champions_award.jpg